Zact D17e9681

Hvidhajen & Big 5 Safari

Oplev den store hvide hajs jagt adfærd og de specielle "flyvende hajer" i havet ud for Afrikas sydspids uden dykker licens. Slap af på Big 5 safari i naturreservat. 10 dage 7 nætter i Sydafrika. Indlogering i gæstevilla. Privat rejse inkl. fly. Afrejse efter ønske i sæsonen (Feb-Okt).

Hvidhajen & Big 5 Safari. 10 dage Sydafrika.

Hvidhajen & Big 5 Safari. 10 dage Sydafrika.

Burdyk med hvidhajen & Big 5 Safari. 10 dage 7 nætter fra kun kr. 18.995,- pr person alt inkl. * *

Cape Town (Kapstaden) er placeret på den sydligste spids af Afrika hvor det næste fastland er Antarktis 3.800 km fra Cape Angulhas. Cape provinsens (Province of Cape of Good Hope) nutidige historie går helt tilbage til 1600 tallet hvor de første nybyggere (hollandske) oprettede en handelsstation (ca. 1652). Blev senere til Cape Colony (1652-1910) hvor hovedstaden var Cape Town.

Za Ct 800px Thomas Whitcombe   View Of Cape Town, Table Bay, Cape Of Good HopeKolonien blev sammen med de andre britiske kolonier i det sydlige afrika (Natal, Transvaal og Orange river) i 1910 samlet i den Sydafrikanske Union og indgik som en del den britiske imperium. 1961 fik boerne (afrikaans talende del af befolkningen oprindelig af hollandsk afstamning) løsrevet unionen fra britisk styre og etablerede Den Sydafrikanske Republik. Cape Provinsen blev i 1994 delt op i flere mindre enheder. Western Cape, Eastern, Northern Cape og North West.

Western Cape har et befolkningsgrundlag på ca. 6 mio. hvor farvede og hvide udgør langt over halvdelen. Sproget er afrikaans og engelsk. Provins hovedstaden hvor i øvrigt landets parlamentet er samlet erZa Cape Town City Hall Cape Town (pop > 3 mio).

Western Cape har en unik topografisk forskellighed hvor Table Mountain er et af de kendeste. Men også vegetationen er meget forskelligartet med en af verdens syv plante domæner kaldet "Cape Floral Kingdom" som er næsten endemiske for provinsen. Det meste er dækket af Fynbos (Afrikaans= Fin bush). Provinsen er ekstrem rig på forskelligartethed, hvor der alene på Table Mountain er flere plantearter end i hele Storbritannien.

Western Cape er den anden største leverandør til det Sydafrikanske BNP og er har en af de hurtigst voksende økonomier i landet, Lighedsindex (økonomisk lighed) er det laveste i landet (dvs større lighed) og Western Cape har en sofistikeret infrastruktur på højde med de europæiske.

Western Cape ernærer sig inden for områderne finans, forsikring, mode, shipping og turisme. Den sydafrikanske møntfod er Rand (ZAR) vekselkursen kan ses her: ZAR vekselkurs. Kort over Cape området findes her: Cape Good Hope kort

Klimaet Zact Simonstowns050

Klimaet i western cape provinsen er også meget varierende og dannes af variationerne i topografien og de to have Atlanterhavet Benguelastrømmen (koldt vand) som kommer fra Antarktis og løber nordpå op langs Afrikas vestkyst og det Indiske Ocean med Angulhasstrømmen (varmt vand) som kommer nordfra langs den Afrikanske østkyst. Cape områdets klima er generelt karakteriseret som subtropisk (Middelhavsklima) med kolde våde vintre og varme tørre somre. Mossel Bay (garden route) har det mildeste klima i verden efter Hawaii. De daglige temperaturerne varierer i januar (sommer) mellem 25 og 15 C og juli mellem 19 og 7 C.

Faktabox Burdyk Cape halvøen:

Dive sites Cape Town

Generelt:

* Dykkerlicens er IKKE nødvendig. Alle over 12 år kan deltage
* Burdyk giver dykkeren 100% sikkerhed og bevægelsesfrihed
* Komfortabelt 3 personers bur da kun 2 personer samtidigt
* Buret er fastgjort til båden & flyder med ca. 30 cm over vandet
* Konstrueret af galvaniseret stål med selvstændige flydere
* Konstruktionen er godkendt & certificeret
* Adgang via låg i toppen & med åbninger til foto/film
* Gsn. vandtemperatur mellem 16-23 C
* Visibilitet mellem 4-25 m afhæng af sted & aktivitet
* Fleste dyk med snorkel men scuba er også muligt
* Alle dyk er afhængige af lokale hav- & vejrforhold
* Gsn. tillader vejret gennemførsel af 75 % af alle ture
* Cape halvøen er åben for dyk hele året 

Både og burdyk ekspeditionerne drives af den internationalt anerkendte hvidhajs ekspert Chris Fallows på et top professionel sikkerheds niveau. Er foretrukket samarbejdspartner for Discovery, Animal Planet & National Geo tv kanalerne når der skal filmes naturfilm. 

Chris Fallows og hans mandskab er hjemmehørende i Simons Town, og er verdens førende i udforskning af den store hvide hajs adfærd og miljø. Chris Fallows har de sidste 15 år medvirket i mere end 50 dokumentarfilm om havenes rovdyr specielt hvidhajen (også kaldet Den store hvide haj, WhitePointer, Great White eller JAWS fra skrækfilmene af samme navn). De film som er vist herunder og på forsiden indeholder uddrag af de film Chris Fallows har medvirket til/i. Det var Chris Fallows som konstaterede og dokumenterede hvidhajens specielle jagt teknik, hvor den kommer fra stor dybde og i angrebet flyver op ad vandet med byttet i munden. Kaldet den flyvende haj eller Air Jaws. Flere af filmene vises regelmæssigt på f.eks Animal Planet Air Jaws 1,2,3, Inside the Perfect Predator, Smart Shark, Great White Deep Trouble, Shark coast for blot at nævne nogle få. Chris og hans kone Monique er også kendt for deres indsats i bevaring og beskyttelse af disse fascinerende dyr.

På burdyk fra Simons Town deltager maksimalt 12 gæster samt 2-3 operatører. Båden (36 fods catemaran) som lyder navnet "White Pointer" er udstyret med redningsveste, Zact New Boatførstehjælp, toilet og opholdskabine med 360 grader udsyn. Endvidere er der en udsigts platform og der serveres mellemmåltider og forfriskninger på turene. Til båden hører et godkendt 3 personers dykker bur og man lader af komfort hensyn kun 2 personer gå ned i buret ad gangen. Udstyr som våddragt, snorkel, briller med mere bliver udleveret på turen og der er omklædning og opbevarings faciliteter til f.eks tørt tøj. 

Før turen briefes deltagerne i sikkerhed og dagens vejrforhold. Herefter går turen i 30 minutter ud til Seal Island som er levested for ca. 60.000 sæler (Cape Fur Seals) og af samme årsag jagtområde for den store hvide haj. Efter ankomst observeres den naturlige jagt så længe det er muligt (normalt er jagten mest intens den første 1-1,5 time efter ankomst. Højsæson er juni til august).

Zact Cage Fra båden kastes en attrap sæl ud for at se om vi kan få hajen til at springe eller også betragtes de forskellige hajarters jagt teknikker. Bådføreren finder det bedste sted at kaste anker og lokker hajerne til. Man smider lokkemad ud for at holde hajen omkring båden, (Det understreges at man IKKE fodrer hajerne. Man bruger ikke lokkemidler som har en negativ indflydelse på mi ljøet, og for at undgå shark frenzy som kan bringe hajerne i kontakt med båden begrænses anvendelsen.

Hvis vejforholdene og sigtbarheden i havet er tilstrækkelig god sænkes dykkerburet i vandet og fastgøres til bådsiden. Endnu en gang gennemgås sikkerheds procedurerne for de personer som ønsker at benytte buret. Det er vigtigt at vide at hajerne kommer meget tæt på båden så det er ikke nødvendigt at dykke for at se hajerne. Så hvis man på en af turene ikke har lyst til at gå ned i buret (eks. i foto sessioner) kan man også betragte hvidhajen fra båden da hajen gerne svømmer rundt i vandoverfladen.

Frokost består normalt af boller med forskelligt pålæg eller vegetar valg. Hertil serveres sodavand eller juice. Flaskevand og snacks er tilgængeligt på hele turen.

Efter hjemkomst er der mulighed for te og kaffe og at få afklaret dagens oplevelser eller spørgsmål.

Tryk på start og se AIR JAWS videoen fra havet omkring Cape halvøen

----------------------------- ----------------------------


Simons Town

Simon´s Town (Simonstad pop. ca. 6.700) er en idyllisk historisk by placeret på den østlige del af Kaphalvøen ud til False Bay, hvor mange dykker og hajekspeditioner udgår fra. Men Simons Town har også de sidste par århundrede huset Sydafrikas vigtigste flådehavn, først for den engelske flåde og siden 1957 den sydafrikanske.

Za SimonstownByen er opkaldt efter Kapkolonien guvernør Simon van der Stel som også grundlagde vinbyen Stellenbosch og er i dag en forstad til Kapstaden. Men er også udgangspunkt for ture til Boulders Beach som huser stor koloni af afrikanske brillepingviner (Jackass Pinguin hvor navnet stammer fra de æselagtige skrål pingvinen udsteder). Pingvinerne har været på stedet siden 1985 og det vides ikke hvorfor de pludselig valgte at bosætte sig tæt op ad områder med menneskelige aktivitet. Hele kolonien begyndte med to par og der er i dag ca. 3.000 fugle i kolonien. Boulders Beach er en del af Table Mountain National Parken.

Byen er et populært surfer område og Simons Town er arrangør af det årligt tilbagevendende "Red Bull Wave Africa" surfer konkurrence.

I byen finder man udvalg af gæstehuse hoteller, souvenir forretninger, restauranter mv. hvor menuerne på sidstnævnte naturligt nok er seafood baseret men man finder også restauranter med sydafrikansk menuer, kaffeshops, fastfood og fusion middage.Zact Tee Simonstowns060

Når man nu er i vinlandet Sydafrika vil det være naturligt at man smager på de for området så kendetegnende vine, og kvalitetsvine fås til priser som vi blot kan drømme om i Danmark. (Amani/Stellenbosch; Bein Wine Cellar/Stellenbosch), og så er der endog et Tibetansk Tehus på havnefronten.

Seværdigheder. En tur ud i "Cape of Good Hope Nature Reserve" kan anbefales hvis man ønsker flere naturoplevelser eller Fishermans Beach, Smitswinkel Bay Beach mfl. hvis man vil til stranden og slikke sol. Warrior Toy Museum eller det Sydafrikanske Marine Museeum er også placeret i byen.

Opholdet  Zact Grosvenor003

Alle ture i området, safari og burdyk udgår fra Guest Villaen (****), som er placeret oppe på bjergskråningen med udsigt over bugten. Der er en snoet gangsti fører ned til hovedgaden i Simons Town med Za Ct Scvillas016alle dets små hyggelige tøjbutikker, kuriositeter, souvenirs, kaffebarer og restauranter.

I rejsen er indeholdt ophold i standard dobbelt værelse inkl. morgenmad. Hvert værelse har udsigt enten til havet eller bjergene. Værelserne er udstyret med to enkelt senge eller dobbeltseng,  en suite badeværelse. I tilslutning til værelserne er der et stor lyst åbent opholdsrum med udgang til veranda. Et åbent amerikansk køkken indeholder alle faciliteter til gourmet middage. Morgenmaden stilles frem i køkkenet så man selv sørger for tilberedningen og kan starte morgenen med solidt måltid siddende på verandaen med den betagende udsigt. Satellit TV hører også med og der er adgang til swimming pool og soldæk.

Indholdet af forslaget "Jaws Seafari & Big 5 Safari" opholdet er følgende:

• Flyrejse på økonomiklasse Danmark Sydafrika T/R
• Transfer til og fra Cape Towns Int. airport samt lokal transport
• Syv nætters overnatning i luksus gæstevilla (****) i standard værelse med morgenmad
• Al leje af udstyr Zact Simonstowns002
• 5 burdyk i havet ud for Cape Town
• Heldags Big 5 safari m/frokost
• Besøg på Taffelbjerget (adgangs fee opkræves lokalt)
• Besøg i township eller City tour Cape Town
• Boulders tur indeholder tur til Cape Point & Cape the Good Hope
• Besøg på vingård (Constantia dalen)
• Tilladelser

Big 5 Safari til Privat Game Reserve 

Zact Rhino Teaser Image 09df76cfd5725d489d9441f42e15f5a1

I rejsen er inkluderet en heldags tur til et privatejet Game Reserve. Reservatets beskyttede område er hjemsted for over 1.200 vilde dyr fordelt på 28 forskellige arter og hundrede fugle arter. Parken driver et Gepard Rehabiliterings program som i øjeblikket har 14 geparder i pleje. Desuden støtter man aktivt et næsehornsbeskyttelses program hvor man forsøger at finde metoder til at undgå krybskyttes jagt på næsehornets horn.

Besøgende følger dyrene fra specielt udformede firehjulstrækkere bemandet med Rangers som hjælper med at finde dyrene og oplyser gennem turen om fauna og flora. Man støder på løver, giraffer, elefanter, bøfler, antiloper, flodheste, flokke af zebraer og andre savanne dyr.

Efter den spændende safari indtages frokosten i skyggen under lodgens store eukalyptus træ, hvor man kan udveksle oplevelser med de andre gæster.

I Big5 turen er indeholdt velkomstdrink, safari og frokost ude eller i restaurant (afhængig af vejret). Frokosten består af buffet med forretter, hovedretter og desserter. Drinks er ekstra.

 Aa 2630

 Diverse : 

Vejret i Cape området er omskifteligt. Halvøen er omgivet af to store havstrømme (Benguela & Angulhas) som sammen med topografien har indflydelse på det daglige vejr. Dette betyder at alle ture er afhængige af de vejrmæssige forhold og til dels også de vilde dyrs tilstedeværelse. Fra den ene dag til den anden kan vejret ændres så kraftigt at det er umuligt at gå på havet, og operatøren kan derfor ikke give en garanti for gennemførsel, men man vil omplacere de manglende dyk til enten andre dage eller andre (land/vand baserede aktiviteter). Man har en gennemførsels procent på 75.

Venligst bemærk at man ikke refunderer betalinger ved for sent ankomst til launch eller pludselig opstået forkølelse. Ved hovedpine eller andet som følge af manglende personlig pleje, eller dyk som afbestilles inden for 24 timer fra afgangs tidspunktet. Omlægning af dykkerplan eller refusion gives kun i det tilfælde at operatøren aflyser planlagte aktiviteter af sikkerhedsmæssige årsager.

Sodavand, øl, vin, champagne, cigaretter, tips mv. er ikke inkluderet i prisen. Der beregnes single tillæg på ophold og landbaserede ture samt tillæg for rejser i højsæson. Eventuelle tillæg vil fremgå af tilbud.

----- | | -----

Kapstaden. Seafari & Safari. 10 dage. 7 nætter på destinationen. Alt inklusive * *

* * Forplejning indeholder morgenmad

Flyprisen reguleres iht. prisen på bestillings tidspunktet

Rejsen kan forlænges eller sammensættes efter behov

Ret til ændringer forbeholdes.

Om Rejsegarantifonden

______________________________________ Klik på billederne i galleriet _______________________________________ Klik til forsiden

PawBestil tilbud
Zact D17e9681
Zact New Boat
Zact Cage
Zact Scvillas034
Za Ct Scvillas028
Za Ct Scvillas022
Za Ct Mosterts Mill
Za Simonstown
Za Pilanesberg Rhino 1774
Mdonyacamp5
Ruaha Cheetah
Za Ct 800px Cape Of Good Hope
Zact Simonstowns030
Zact Simonstowns002
Zact Simonstowns003
 Aa 2630
 Aa 2330
75219 10150923270290138 795662865 N
Zact  17 E3241
Gw Turn 2014